Propozycja menu wigilijnego
I zestaw:
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
- barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
- zupa grzybowa z łazankami
- barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
- krem z pieczonego czerwonego buraczka z fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
- karp smażony po polsku
- kapusta z grzybami leśnym/lub kapusta z grochem
- kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
- ryba w sosie greckim
- śledzik z cebulką w oleju lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- kluski z makiem/lub ryba w galarecie
- bułeczki koktajlowe
Cena: 69zł brutto/osoba
II zestaw:
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
- barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
- zupa grzybowa z łazankami
- barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
- zupa rybna z trawą cytrynową
- krem z pieczonego czerwonego buraczka podany fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
- karp smażony po polsku
- pieczony filet z pstrąga z migdałami
- gołąbki z kaszą i grzybami
- kapusta z grzybami leśnymi/lub kapusta z grochem
- kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
- ryby w galarecie mix (karp/pstrąg/sandacz)
- ryba w sosie greckim
- śledzik z grzybkami/lub śledzik z cebulka w oleju /lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem)
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- bułeczki koktajlowe
Cena: 79zł brutto/osoba
III zestaw:
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
- barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
- zupa grzybowa z łazankami
- barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
- zupa rybna z trawą cytrynową
- krem z pieczonego czerwonego buraczka podany fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
- łosoś na szpinaku/lub w sosie cytrynowym
- karp smażony po polsku
- pieczony filet z pstrąga z migdałami
- gołąbki z kaszą i grzybami
- kapusta z grzybami leśnymi/kapusta z grochem
- kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
- roladka z łososia/tatar z łososia
- ryby w galarecie mix (sandacz/karp/pstrag)
- śledzik z grzybkami/śledzik z cebulka w oleju/lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- kluski z makiem
- sałatka świąteczna
- bułeczki koktajlowe
Cena: 90zł/brutto osoba
Dodatkowo proponujemy:
- muzyka na żywo duet muzyków (kolędy, pastorałki) - 2h – 600zł
- muzyka na żywo duet muzyków (kolędy, pastorałki) - 3h – 800zł
……………………………………………………………….
- grzaniec z pomarańczami - 0,25l - 6zł/osoba
- sok 100%– 6zł/litr
- lampka wina 150ml / czerwone/białe - 8zł/osoba
W cenę wliczone jest:
- menu do wyboru podane j/w
- kawa, herbata bez ograniczeń
- obsługa
- dekoracja świąteczna stołu
- kolędy w tle podczas spotkania
Nie zapewniamy opłatka
w/w ceny są cenami brutto