Propozycja menu wigilijnego
I zestaw:Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
– barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
– zupa grzybowa z łazankami
– barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
– krem z pieczonego czerwonego buraczka z fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
– pierogi z kapustą i grzybami
– pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
– karp smażony po polsku
– kapusta z grzybami leśnym/lub kapusta z grochem
– kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
– ryba w sosie greckim
– śledzik z cebulką w oleju lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– kluski z makiem/lub ryba w galarecie
– bułeczki koktajlowe
Cena: 69zł brutto/osoba
II zestaw:
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
– barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
– zupa grzybowa z łazankami
– barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
– zupa rybna z trawą cytrynową
– krem z pieczonego czerwonego buraczka podany fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
– pierogi z kapustą i grzybami
– pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
– karp smażony po polsku
– pieczony filet z pstrąga z migdałami
– gołąbki z kaszą i grzybami
– kapusta z grzybami leśnymi/lub kapusta z grochem
– kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
– ryby w galarecie mix (karp/pstrąg/sandacz)
– ryba w sosie greckim
– śledzik z grzybkami/lub śledzik z cebulka w oleju /lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem)
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– bułeczki koktajlowe
Cena: 79zł brutto/osoba
III zestaw:
Zupa (jedna do wyboru dla wszystkich):
– barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym
– zupa grzybowa z łazankami
– barszcz biały z ucieranymi kluskami z ziemniaków
– zupa rybna z trawą cytrynową
– krem z pieczonego czerwonego buraczka podany fetą
Danie podawane półmiskowo na ciepło:
– pierogi z kapustą i grzybami
– pierogi ruskie okraszone cebulką i masełkiem
– łosoś na szpinaku/lub w sosie cytrynowym
– karp smażony po polsku
– pieczony filet z pstrąga z migdałami
– gołąbki z kaszą i grzybami
– kapusta z grzybami leśnymi/kapusta z grochem
– kompot z suszu – 0,25l/osoba
Ciasto Świąteczne, kawa, herbata
Dania podawane półmiskowo na zimno:
– roladka z łososia/tatar z łososia
– ryby w galarecie mix (sandacz/karp/pstrag)
– śledzik z grzybkami/śledzik z cebulka w oleju/lub śledzik w śmietanie z jabłuszkiem
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– kluski z makiem
– sałatka świąteczna
– bułeczki koktajlowe
Cena: 90zł/brutto osoba
Dodatkowo proponujemy:
– muzyka na żywo duet muzyków (kolędy, pastorałki) – 2h – 600zł
– muzyka na żywo duet muzyków (kolędy, pastorałki) – 3h – 800zł
……………………………………………………………….
– grzaniec z pomarańczami – 0,25l – 6zł/osoba
– sok 100%– 6zł/litr
– lampka wina 150ml / czerwone/białe – 8zł/osoba
W cenę wliczone jest:
– menu do wyboru podane j/w
– kawa, herbata bez ograniczeń
– obsługa
– dekoracja świąteczna stołu
– kolędy w tle podczas spotkania
Nie zapewniamy opłatka
w/w ceny są cenami brutto